Het is met groot enthousiasme dat PHB Elst een bijzondere renovatie van Legeringsgebouw 188 aankondigt, in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. We hebben de eer om het Legeringsgebouw 188 op de Generaal Winkelmankazerne in Harskamp een grondige facelift te geven. Dit project is een uitgelezen kans om een historisch gebouw nieuw leven in te blazen en te voorzien van moderne faciliteiten en voorzieningen.

Een frisse buitenkant

Het gebouw ondergaat verschillende veranderingen. De opvallendste vervanging van de buitenkozijnen door duurzame aluminium buitenkozijnen. Deze nieuwe kozijnen zullen de esthetische uitstraling van het gebouw verbeteren. Daarnaast zorgen deze nieuwe kozijnen ook voor een betere isolatie. Als kers op de taart worden de nieuwe kozijnen uitgerust met screens. Dit verbetert niet alleen de privacy van de gebruikers, maar helpt ook bij het reguleren van de lichtinval.

Een complete renovatie van Legeringsgebouw 188

Binnenin het Legeringsgebouw 188 is een alomvattende transformatie aan de gang. De sanitaire ruimtes worden volledig vernieuwd, met nieuw tegelwerk en state-of-the-art sanitair. Deze renovatie zal zorgen voor moderne, schone en efficiënte sanitaire voorzieningen voor de gebruikers van het gebouw.

Daarnaast vervangt ons PHB-team de plafonds door moderne systeemplafonds, wat niet alleen een esthetische upgrade biedt, maar ook de akoestiek in de ruimtes verbetert. Alles wordt opnieuw geschilderd en voorzien van hoogwaardige nieuwe vloerbedekkingen om een frisse en eigentijdse uitstraling te creëren.

PHB De Combi Legeringsgebouw 188 Harskampkazerne

Innovatieve installatiewerkzaamheden

Naast de bouwkundige werkzaamheden nemen we ook de installatie werkzaamheden voor onze rekening. Dit omvat de installatie van moderne technische systemen om ervoor te zorgen dat het gerenoveerde Legeringsgebouw 188 aan alle hedendaagse normen en vereisten voldoet.

Een ambitieus project Legeringsgebouw 188

Dit ambitieuze renovatieproject beslaat een Bruto-vloeroppervlakte van maar liefst 1.900 vierkante meter. De werkzaamheden begonnen in oktober 2022 en we streven ernaar om het project in mei 2023 af te ronden. De samenwerking tussen PHB Elst en het Rijksvastgoedbedrijf is een ware verrijking, en we kijken ernaar uit om dit historische gebouw te transformeren tot een eigentijdse en functionele ruimte. We houden u op de hoogte van de voortgang van dit opwindende project.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Rijksvastgoedbedrijf
Plaats
Harskamp
Jaartal
2022 - 2023

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur