In april 2020 heeft er een brand plaatsgevonden in een woning in Arnhem. Het tuinhuisje heeft vlam gevat en dit is overgeslagen naar het huis. Zware rook- water en brandschade waren het gevolg. In opdracht van de verzekeraar van de bewoners heeft bouwbedrijf PHB De Combi de schade hersteld. De bewoners zijn inmiddels weer teruggekeerd naar hun thuis.

Nadat de schoonmaakwerkzaamheden om de ravage na de brand op te ruimen waren uitgevoerd, hebben we de schade in kaart gebracht. In goed overleg met zowel de verzekeraar als de bewoners is bepaald op welke manier het huis hersteld moest worden. In juni zijn we begonnen met het verwijderen van aangetaste onderdelen zoals dakgoten, dakbetimmering en kozijnen. Een gedeelte van de gevel was dusdanig verbrand dat we dit hebben verwijderd. De zijgevel en topgevel zijn daarna gestempeld.  Aan de binnenzijde was er vooral veel schade aan plafonds, wanden, de badkamer en elektra, alles wat onherstelbaar beschadigd was is verwijderd.

Hierna kon de opbouwfase beginnen. Er zijn nieuwe raamkozijnen, deuren en een schuifpui geplaatst. De gevel is opnieuw geïsoleerd en aangeheeld, gedeeltelijk met gevelstenen en gedeeltelijk met Keralit. Wanden en plafonds zijn opnieuw aangebracht, elektra is aangelegd en de badkamer is opnieuw betegeld. Bijna de hele woning is opnieuw gestuukt en geschilderd en het houtwerk is afgelakt.

Ook in de tuin is er het een en ander weer in oude staat hersteld. Zo is er een nieuwe haag aangeplant en een nieuw hekwerk met poort geplaatst.

We hebben met veel plezier aan deze opdracht gewerkt. Het geeft een heel goed gevoel om weer een thuis te maken voor de mensen die deze heftige gebeurtenis hebben meegemaakt. Het geeft daarnaast veel voldoening om van iets wat echt verwoest was weer iets moois te maken. In oktober zijn de bewoners weer teruggekeerd naar hun huis. Het resultaat van ons werk is goed zichtbaar!

Zie de foto’s voor de voor- en na beelden.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Centraal Beheer Achmea
Plaats
Arnhem
Jaartal
2020

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur