Een nieuw project: Duurzame renovatie van de 'Lettergebouwen' in Arnhem

Het is met trots dat we aankondigen dat PHB Elst eind 2022 wederom een uitdagende opdracht heeft mogen ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Ditmaal zullen we ons richten op de duurzame renovatie van de 'Lettergebouwen' in Arnhem. Een project dat voortkomt uit een openbare aanbesteding met de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) als beoordelingscriterium.

Het plan: Minimaliseren van overlast en duurzaamheid

Bij PHB Elst staat de klanttevredenheid voorop, en daarom hebben we een grondig Plan van Aanpak opgesteld. Hierbij leggen we de nadruk op het minimaliseren van overlast tijdens de uitvoering op de Oranjekazerne in Arnhem, waar deze renovatie zal plaatsvinden. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij het Rijksvastgoedbedrijf, en we zijn vastbesloten om duurzame keuzes te integreren in ons project. We hebben de mogelijkheden om duurzame opties te benutten, zoals het gebruik van circulaire materialen en het hergebruik van bouwmaterialen, zorgvuldig geanalyseerd.

PHB De Combi Lettergebouwen Oranjekazerne

Het project: Upgrades voor de 'Lettergebouwen'

De 'Lettergebouwen' op de Oranjekazerne zijn vrijwel identiek en enigszins verouderd. Ons toegewijde PHB-team zal deze gebouwen aanpakken om ervoor te zorgen dat ze weer minstens 10 jaar meekunnen. De werkzaamheden omvatten hoofdzakelijk het vervangen van de houten plafonds door moderne systeemplafonds, compleet met verlichting. Bovendien zullen we het schilderwerk in de panden onder handen nemen en de sanitaire voorzieningen vernieuwen.

Fasering: Slimme uitvoering van de duurzame renovatie

Om efficiëntie te garanderen, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Telkens worden er twee (halve) Lettergebouwen tegelijkertijd aangepakt, wat resulteert in een totaal van 19.200 vierkante meter bruto vloeroppervlak (BVO). De werkzaamheden zijn gepland om te beginnen in maart 2023, met als doel de oplevering aan het eind van 2023.

Conclusie: Een duurzame toekomst in Arnhem

Met de duurzame renovatie van de 'Lettergebouwen' op de Oranjekazerne in Arnhem, zet PHB Elst een nieuwe stap in duurzaam bouwen en hoogwaardige renovaties. Ons team is vastbesloten om minimalisering van overlast en maximalisering van duurzaamheid te bereiken. We kijken uit naar het begin van dit spannende project in maart 2023 en de oplevering aan het eind van 2023. Samen creëren we een duurzame toekomst.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Rijksvastgoedbedrijf
Plaats
Arnhem
Jaartal
2023

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur