In 2017 hebben wij een grote ingrijpende verbouwing gerealiseerd bij The Gallery Aaldering in Brummen. Alle verdiepingen zijn verbouwd terwijl de verkoop doorging. Achter de stofschotten vond een ingrijpende verbouwing plaats. Wij hebben dit gedaan in nauwe samenwerking met Acoma uit Duiven. The Gallery verkoopt exclusieve oldtimers en de eigenaar, de heer Nico Aaldering, is met enige regelmaat in het televisieprogramma RTL Autowereld te zien. In dit programma komen de meest exclusieve automerken als Ferrari, Porsche, Maserati en nog vele anderen voorbij.

In het souterrain (ca. 800 m2) zijn er getoogde, geschilderde plafonds gemaakt met segmentbogen tussen de kolommen. Verder zijn in de bestaande vloer leidingen ingefreesd voor een door derden aan te leggen vloerverwarming en is de complete 2e verdieping ge√ęgaliseerd en voorzien van een vloercoating. Het bestaande hoofdtrappenhuis is doorgezet tot de 2e verdieping, hierbij is de gehele trapopgang aangepast. De 2e verdieping (zolder) is compleet voorzien van nieuwe plafonds en is er een grote nieuwe lichtkap geplaatst van 6.5 x 10,5 m1. Hierdoor moesten er grote kanaalplaatvloeren uit het pand worden gedraaid. In het souterrain hebben we getoogde plafonds aangebracht. De bijgevoegde foto's geven het eindresultaat weer.

De lichtkap is geplaatst door in het bestaande stalen dak een opening te maken en hierin een nieuwe staalconstructie met de nodige betimmeringen aan te brengen. Onder de lichtkap bevinden zich de centrale trapopgang en de autolift. De sparing in de 2e verdiepingsvloer is zo groot als de lichtkap gemaakt. Hiervoor dienden er een aantal kanaalplaatvloeren via de daksparing het pand uit gehesen te worden. Op het bestaande dakterras is de bestaande borstwering gesloopt en voorzien van een nieuw hekwerk. De aluminium pui is tevens vervangen. Op de 1e verdieping is het bestaande restaurant gesloopt, de trappen aangepast en voor het grootste deel voorzien van een nieuwe vloercoating. Voor de personenlift moesten er diverse sparingen gezaagd worden om de nieuwe lift op een andere plaats aan te kunnen brengen. Er zijn stalen brandwerende puien geplaatst en diverse wanden gesloopt. Verder is er een nieuwe autolift aangebracht.

Projectinformatie

Architect
Harmonische Architectuur uit Voorstonden
Opdrachtgever
The Gallery Aaldering
Plaats
Brummen
Jaartal
2017

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur