Van archief naar innovatie: PHB en Shurgard herdefiniëren ruimte in Amsterdam Sloterdijk

In maart 2023 bereikten PHB en Shurgard Nederland een overeenkomst over de transformatie van een bestaand bedrijfspand in het bruisende Amsterdam. Dit bedrijfspand heeft zijn thuis op het dynamische Sloterdijk bedrijventerrein, dat strategisch gepositioneerd is pal tegenover het uitgestrekte natuurgebied Lange Bretten. Een boeiende locatie, waar oude functies plaatsmaken voor nieuwe mogelijkheden.

Eigenlijk diende het oorspronkelijke karakter van dit gebouw als een archiefopslaghal, maar het ondergaat momenteel een indrukwekkende transformatie vanbinnen. De visie is duidelijk: er worden praktische opslagruimtes gecreëerd ,die verhuurd kunnen gaan worden. De verwachting is dat het volledig vernieuwde gebouw een bruto vloeroppervlakte van maar liefst 10.500 vierkante meter zal beslaan. Een ambitieuze onderneming die het bedrijventerrein van Amsterdam Sloterdijk een nieuwe dimensie zal geven.

Ambitieuze transformatie: de herontwikkeling door ons toegewijde PHB-team

Dus, wat staat het toegewijde PHB-team te wachten? Een grootschalige aanpak ligt voor ons. We gaan met vastberadenheid de bestaande structuren slopen, inclusief verdiepingsvloeren met kantoren en de kantine. Hierdoor ontstaat ruimte voor twee gloednieuwe verdiepingen, ontworpen met slimme mezzaninevloeren. Onze hoogste prioriteit is veiligheid. Daarom installeren we moderne brandwanden, vluchttrappenhuizen en nooddeuren.

Het hart van de structuur, een robuuste stalen draagconstructie, krijgt een complete brandwerende bekleding. Onze vakmensen perfectioneren elk oppervlak, door een duurzame coating op alle vloeren aan te brengen. En dat is nog niet alles. We voegen een nieuwe goederenlift toe, voor optimale functionaliteit. Onze vaklieden zullen de entree van het pand transformeren tot een uitnodigende en eigentijdse ruimte, met opvallende nieuwe gevelpuien die nieuw leven blazen in de identiteit van het gebouw.

Zowel binnen als buiten passen we de infrastructuur aan om ruimte te bieden aan nieuwe installaties, met daarbij de bijbehorende werkzaamheden aan het dak. Zelfs het buitenterrein ondergaat een complete vernieuwing, met een nieuwe toegangspoort en een frisse uitstraling voor de parkeervakken.

Deze onderneming is zonder twijfel ambitieus. Toch is PHB bekend om zijn vastberadenheid en expertise, en omarmt met enthousiasme deze uitdaging. De projectwerkzaamheden zijn gestart in april en we streven ernaar om deze tegen september van dit jaar te voltooien

PHB verbouwt nieuwe vestiging Shurgard Portsmuiden

Projectinformatie

Opdrachtgever
Shurgard Nederland
Plaats
Portsmuiden
Jaartal
2023

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur