Uitbreiding Vishandel Wennekes te s'Heerenberg

Een innovatief uitbreidingsproject van PHB Elst

Innovatie en traditie ontmoeten elkaar in het uitbreidingsproject van de Vishandel Wennekes, een icoon in de wereld van dagverse vis sinds 1928. Al bijna een eeuw lang voorziet dit gerenommeerde bedrijf in Montferland, Doetinchem, De Liemers, de Oude IJsselstreek en het grensgebied Elten-Emmerich-Rees van hoogwaardige visproducten.

De noodzaak van uitbreidingproject en modernisering

De locatie in s'Heerenberg, waar Vishandel Wennekes zijn activiteiten ontplooit, omvat een eigen fileerderij, zalmrokerij, visbakkerij en inpakafdeling. Ze leveren dagelijks verse vis aan hotels, restaurants en zorginstellingen. Bovendien exploiteren ze een eigen viswinkel en zijn ze aanwezig op maar liefst 19 regionale weekmarkten.

Hoewel het bedrijf een solide reputatie geniet, begon de huidige productielocatie te knellen. Vishandel Wennekes besloot tot uitbreiding en modernisering om het productieproces en de voorbereiding van hun visproducten verder te optimaliseren.

Architectonische expertise en bouwteamtraject

Om dit ambitieuze project te realiseren, bundelde Vishandel Wennekes zijn krachten met team PHB Elst. Het architectonische ontwerp, inclusief tekenwerk en vergunningen, werd toevertrouwd aan architect Huub Geerligs, die gebruikmaakte van BIMing om een solide basis te leggen voor de verbouwing.

Vishandel Wennekes phb de combi

Efficiëntie en modernisering

De uitbreiding en vergroting van de productiehal en aangrenzende ruimtes zullen het mogelijk maken om het productieproces nog efficiënter te laten verlopen. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft de winkel open, zodat klanten kunnen blijven genieten van de heerlijke visproducten.

Het uitbreidingsproject Vishandel Wennekes in uitvoering

In december 2021 bereikten PHB Elst en Vishandel Wennekes overeenstemming om de bouwkundige werkzaamheden aan te vangen. PHB Elst neemt de constructie van het casco voor zijn rekening, terwijl de afbouw en installaties intern worden verzorgd.

Planning en oplevering

De bouwwerkzaamheden gingen van start in april 2022, en de voltooiing van dit uitdagende project wordt verwacht tegen het einde van datzelfde jaar.

Vishandel Wennekes en PHB Elst slaan de handen ineen om een icoon van vernieuwing en traditie te creëren. Deze uitbreiding en modernisering zijn bedoeld om niet alleen de efficiëntie te verhogen, maar ook om de traditionele kwaliteit van Vishandel Wennekes te behouden.

Ontdek meer over dit bijzondere project en de uitmuntende vakmanschap van PHB Elst in het Vishandel Wennekes uitbreidingsproject. We kijken uit naar de voltooiing van dit innovatieve project aan de Stadionweg.

Projectinformatie

Architect
Huub Geerligs / BIMing Ulft
Opdrachtgever
Vishandel Wennekes
Plaats
s'Heerenberg
Jaartal
2022

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur