In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben wij een woonzorgcomplex, genaamd De Vogelwikke, gerealiseerd aan de Eimerssingel-West in Arnhem. In bouwteam met ontwikkelaar Wilking I C.V. is uiteindelijk de overeenkomst met Syntrus Achmea tot stand gekomen.

Het gebouw wordt gehuurd door zorgorganisatie Siza uit Arnhem. Naast wonen met geïntrigeerde zorg kunnen de cliënten in De Vogelwikke ook gebruikmaken van dagbesteding. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Op de begane grond is dagbesteding met drie groepen gesitueerd. Verdeeld over de verdiepingen daarboven zijn er in totaal 42 appartementen/studio’s waar mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen.

Ieder appartement heeft een eigen keukent met sanitair. Het pand is erop gericht dat iedereen zoveel mogelijk zelfstandig kan functioneren en gebruik kan maken van de zorg die hij of zij nodig heeft. De dagbesteding en het wonen zijn onafhankelijk van elkaar en hebben beide een eigen entree.

Aan de buitenzijde zijn BIA gevelstenen gemetseld met dunbedmortel. Deze lange betonstenen van BIA geven het gebouw qua vormgeving en kleurnuance een sculpturen uitstraling. Door toepassing van verschillende typen balkons, afwisselende raamvlakken en zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen en kleuren wordt dit effect extra versterkt.

Het gebouw is aangesloten op het stadsverwarmingsnet en beschikt over in totaal 160 PV-panelen, zo is het gebouw voor een belangrijk deel voorzien in de eigen energiebehoefte. Het gebouw heeft een Energielabel A+++ en een GPR-score van 7,5.

In april 2021 zijn wij gestart met de bouwwerkzaamheden en een klein jaartje later is het gebouw opgeleverd en overdragen aan de vastgoedportefeuille van Syntrus Achmea.

Projectinformatie

Architect
WilKing I C.V
Opdrachtgever
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Plaats
Arnhem
Jaartal
april 2021 - maart 2022

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur