In het hart van Elst gelegen aan de Randweg met het Europaplein heeft PHB De Combi 15 koopappartementen ontwikkeld en gerealiseerd. Het ontwikkelende team werd naast PHB de Combi gevormd door architect De Jong + Lafeber Architecten en JVZ Raadgevende Ingenieurs voor de constructies en Hooiveld & Hooiveld uit Elst als adviseur.

De ligging van het appartementencomplex is bijzonder fraai. Aan de achterzijde van het gebouw zit je op loopafstand van de Dorpsstraat, het winkelhart van Elst. Aan de voorzijde zijn ruime balkons en dakterrassen gerealiseerd waardoor je een mooi uitzicht hebt op het Burgermeester Galamapark. Dit park is een schatkamer voor boomliefhebbers en kan met recht een arboretum (bomentuin) genoemd worden. Het park is genoemd naar oud burgemeester mr. H.T.M. Galama. Hij was de initiator tot de aanleg van dit fraaie park.

De appartementen zijn verschillende van grootte en in diverse prijsklassen aangeboden. Bovenop het gebouw bevinden zich twee luxe penthouses. Het gebouw is verder speels opgezet en is uitgevoerd in verschillende bouwmaterialen zoals warm grijze bakstenen afgewisseld met houten gevelvlakken. Door de ver uitstekende balkons wordt de plastiek van het gebouw versterkt. Het gebouw is constructief uitgevoerd met in het werk gestorte betonnen wanden, breedplaatvloeren en prefab constructies. De gevelvlakken zijn opgevuld door HSB-wanden en aluminium kozijnen. Onder het gebouw bevind zich een parkeergarage voor 20 auto’s. De begane grond is iets opgetild ten opzichte van het maaiveld waardoor de privacy in de appartementen wordt versterkt. De witte lijnen van de balkons zijn als onderbreking van de gevelvlakken doorgetrokken. De ruime balkons zijn voorzien van glazen balustrades.

Op 22 mei 2018 werd op een feestelijke wijze de start van de bouw gevierd. Een jaar later op 29 mei 2019 vond de oplevering plaats. De realisatie van dit project was in handen van PHB Deventer.

 

Projectinformatie

Architect
De Jong + Lafeber architecten
Opdrachtgever
PHB de Combi
Plaats
Elst
Jaartal
2019

Terug naar overzicht

Op zoek naar een professioneel bouwbedrijf?

 • PHB De Combi is volgens
  ISO normen en VCA** gecertificeerd.
 • Certificaat Kwaliteitsmanagementsysteem
 • Certificaat Milieumanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem
 • Certificaat Veiligheidsladder
 • Certificaat Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • FSC-keurmerk
 • Wij leiden vakmensen op. Erkend leerbedrijf
 • InstallQ Elektronische Installateur