Verbouwing The Gallery Brummen

Omschrijving

In het platte dak is een grote lichtkap geplaatst van ca. 6,5 x 10,5 m1 door in het bestaande stalen dak een opening te maken en hierin een nieuwe staalconstructie met de nodige betimmeringen aan te brengen. Onder de lichtkap bevinden zich de centrale trapopgang en de autolift. De sparing in de 2e verdiepingsvloer wordt zo groot als de lichtkap gemaakt. Hiervoor dienen er een aantal kanaalplaatvloeren via de daksparing het pand uit gehesen te worden. Ook wordt de trapopgang op de begane grond aangepast en ook deze kanaalplaatvloeren worden via de daksparing afgevoerd. Op de 2e verdieping worden de bestaande loggia’s gesloopt en wordt het dak dichtgezet. De plafonds worden uitgevoerd als getoogde gestukte en geschilderde plafonds. Verder wordt in de bestaande vloer de leidingen ingefreesd voor een door derden aan te leggen vloerverwarming en wordt de complete 2e verdieping geëgaliseerd en voorzien van een vloercoating. De trappen van de kelder naar de begane grond worden aangepast en ook worden er nieuwe trappen van de 1e verdieping naar de 2e verdieping aangebracht. Op het bestaande dakterras wordt de borstwering gesloopt en voorzien van een nieuw hekwerk. De aluminium pui wordt tevens vervangen. Op de 1e verdieping wordt het bestaande restaurant gesloopt, de trappen aangepast en voor het grootste deel voorzien van een nieuwe vloercoating. Voor de personenlift moeten er diverse sparingen gezaagd worden om de nieuwe lift op een andere plaats aan te kunnen brengen. In de kelder (ca. 800m2) worden er getoogde plafonds gemaakt met segmentbogen tussen de kolommen. Er worden stalen brandwerende puien geplaatst en diverse wanden gesloopt. Verder wordt er een nieuwe autolift aangebracht. De uitvoering van de werkzaamheden zijn inmiddels naar tevredenheid opgeleverd.

Project informatie

Plaats:
Jaartal:
Opdrachtgever:
Brummen
2017
The Gallery Brummen

Foto's